Parlux

Parlux tillverkar världens mest sålda hårfön och en hel del andra hårfönar som används av såväll proffs som privatpersoner som verkligen vill ha det bästa av det bästa när det gäller att blåsa torrt och styla sitt hår.

Hos oss på Kutts köper du Parlux oavsett om du är privatpersoner eller frisör, vi levererar snabbt och har en hög tillgänglighet på vår support. Välkommen till oss!

Parlux historia

I slutet av 70-talet, efter många års forskning och i samarbete med många italienska hårsalonger, så kom den unge Paolo Parodi - grundare av Parlux - att började sin karriär tillsammans med en grupp lika unga medarbetare på ett företag som idag är en världsomfattande jätte.

Parlux första produkt, den berömda "Superturbo 1500", blev snabbt mycket populär, tack vare de innovativa tekniska funktioner och att den snabbt kunde nå rätt temperatur. Lättanvända knappar och andra tekniska innovationer gjorde att Parlux snabbt blev en viktig spelare i branschen.
 

1985

Företaget utvecklade en ny produkt, "Parlux 2800 Superturbo", med ett nytt revolutionerande handgrepp. Tillsammans med de tekniska funktioner som redan utvecklats av Parlux vid denna tid (1700 watt, 2 hastigheter, temperaturstyrning, omedelbar kallufts, låg vikt och låg ljudnivå), så var den nya produkten ergonomiskt anpassad för frisörer med lägre vikt och en bättre balans.

Tack vare sina ergonomiska och tekniska egenskaper samt den höga kvalitet och moderna designen, blev det snabbt en av de mest använda hårfönarna i hårsalonger världen över.


1991

Den kontinuerliga tillväxten gjorde snabbt att Parlux var tvugna att flytta till nya, större lokaler för att klara av att hålla koll på utveckling och kvalitet på sina produkter.

Bolaget flyttade till sitt nuvarande läge vid Trezzano sul Naviglio, nära och påfarten till Milano-West Highway. Här ligger fortfarande produktionen av Parlux som inte bara växte på den italienska marknaden utan över hela världen.


1993-1997

Med samma moderna teknik, som utmärkte Parlux, genomfördes nya tester för att få ett ännu bättre luftflöde. Produkterna var tvugna att genomgå många och långa timmar av kontinuerlig och påfrestande användning. Detta gjorde det möjligt för bolaget att ge frisörer förbättrade hårfönar som underlättade och förbättrade deras vardag. 


2000

År 2000 övergick produktionen från manuell till en automatisk produktion vilket gav Parlux möjlighet att kunna producera många fler produkter på en kortare tid och med en ännu bättre kvalitetskontroll.

Ett nytt laboratorium invigdes inne i fabriken, där exakta, tekniska tester kunde utföras på Parlux produkter av en robot som kunde simulera den verklighet som deras produkter fick uppleva dagligen på hårsalonger världen över. Detta nya system bidrog till att på nära håll övervaka den intermittenta funktionen av produkterna och indikera på felaktiga och konstiga beteenden hos deras maskiner.


2003-2006

Parlux 3200 Compact som fortfarande finns kvar i produktsortimentet presenteras för första gången. En ny liten, lätt och kraftfull hårfön med en internationell patentansökan. Dess nya K-Lamine motor försäkrar en effekt på hela 1900 watt, lång livslängd och ett geometriskt system som ger lägre energiförbrukning. Denna motor används nu i alla Parlux apparater.

Efter Parlux 3200 Compact kom också den nya Parlux 3200 "Ionic & Ceramic Edition" ut på marknaden. Det som är skyldig till dess framgång är inte bara till motorn, utan också keramiken som täcker isoleringen och grillen och den enhet som avger negativa joner som försäkrar att håret torkas snabbare och lämnar håret mjukt, smidigt, glänsande och friskt.


2007

Detta år lanserades den nya supercompact Parlux 3500 som kom ut på marknaden i två versioner: "Standard" och "Ionic". Denna nya hårtork var mycket mindre och lättare i vikt, har visat sig vara en produkt som frisörer tycker är av stor betydelse i sin vardag.


2010

Året då "Parlux 3800" lanseras och läggs till de tidigare modellerna. Denna hårtork har den idealiska storleken produkten för frisörer och lanseras i "Ionic & Ceramic Edition" med en inbyggd ljuddämpare, för första gången någonsin i frisörbranschen. Frisörer har nu en kraftfull, men mycket tystare fön till sitt förfogande.

Detta är också det år då "Eco Friendly"-filosofin lanseras. Bolaget väljer att följa denna riktning i att producera produkter med låg miljöpåverkan.


2011

Melody Silencer: "För salonger utan buller". För första gången någonsin tar Parlux fram en ljuddämpare som passar på alla Parlux produkter, en produkt som sänker ljudnivån för en professionell hårtork med 45%. En revolutionerande produkt som gör att både kunder och frisörer kan få en tystare och bättre arbetsmiljö.