Vanliga frågor

Vilken trimmer skall jag välja om jag vill ha en bra trimmer?

Om du är trött på alla "skittrimmrar" som finns på marknaden, då rekommenderar vi alltid Moser Chromestyle, där får man mest för pengarna. Du kan justera längden mellan 0,7mm-3mm direkt på skärhuvudet, dvs utan distanskam. (självklart följer det med distanskammar om du vill klippa längre)

Då kan du trimma både skägg och hår med samma maskin och dessutom utan distanskam. Att klippa sig med stålskäret direkt mot huden är en överlägsen känsla. (du kommer aldrig vilja byta!) Det är en stark och bra motor och ett bra batteri. (jämfört med Moser Li+pro som har Litiumbatteri som är snäppet bättre men också lite dyrare).

Vilken trimmer skall jag välja om jag vill klippa riktigt kort?

Då rekommenderar vi att du köper Moser Procut med extra fint skär som klipper 0,1 mm. Alternativet är att du rakar huvudet med rakhyvel eller kör med rakapparat (som dock har en förmåga att nagga lite i skinnet på huvudet - huden är lite känslig där).

Vilken trimmer skall jag välja om jag har extremt grovt hår/skägg?

Då är det Moser ChromeStyle alternativt Moser Li+pro som rekommenderas. Det är de två batteridrivna maskiner som har absolut starkast motorer. De har samma skärhuvud av toppkvalitet. Li+pro är lite starkare och har litiumbatteri som ger lite bättre kraft. Men båda funkar till grovt hår. 

OBS! Har man extremt grovt hår så måste man dra maskinen långsamt över huvudet när man klipper så maskinen hinner med att klippa varje hårstrå. (annars finns risken att den luggas om du får in för mycket grovt hår in mellan flensarna på skäret - blir det för mycket hår med stort tryck/hastighet bromsas skärets rörelse ned och risken för luggning ökar).

Kan jag klippa både skägg och hår?

Självklart kan du klippa allt hår på kroppen med din maskin - Men var försiktig på ställen där du har lite tunnare hud, maskinen är gjord för att klippa det som kommer upp mellan flänsarna.

Min trimmer har börjat lugga/sliter mig i håret när jag klipper, vad beror det på?

- Mest troligt är nog att du slarvat lite med rengöringen och inoljningen. Handen på hjärtat, har du verkligen rengjort den varje gång och oljat in den enligt instruktionerna? (var maskinen igång när du oljade in den?)

- Annars kan det vara så att skäret börjar bli slitet och då är det kanske dax att investera i ett nytt fräscht skär. (ju oftare du oljar in ditt skär desto längre håller det) Du hittar nya skär här ››

- Det kan också vara så att du drar maskinen för fort över huvudet då kan maskinen lugga och slita lite i håret. (speciellt med kombinationen grovt hår och/eller slarv med rengöring och inoljning) Man måste dra hårtrimmern långsamt över huvudet när man klipper så maskinen hinner med att klippa varje hårstrå som kommer in mellan flänsarna på skärhuvudet - blir det för mycket hår med stort tryck/hastighet bromsas skärets rörelse ned och risken för luggning ökar. Så ta det lugnt och försiktigt när du klipper dig.

Varför köpa en hårtrimmer av er och inte en billig hårtrimmer från någon elektronikbutik?

För att det är enorm skillnad på hållbarhet och kvalitet. De största skillnaderna är:

Motorn
Det är otroligt stor skillnad på motorers kvalitet. Motorerna som finns i de trimmers vi säljer är tillverkade för att vara igång hela dagar, år ut och år in. De också mycket mer kraftfulla och orkar driva de högkvalitativa bladen i den hastighet som krävs för att få en jämn och skön klippning som inte "luggar" en.

Batterierna
Batterierna är också kraftfullare och håller längre än "vanliga". De är framtagna för att driva kraftiga motorer och kunna laddas många, många gånger och ändå ge samma kraft. Moser Li+pro har ju dessutom ett litiumbatteri som är lite mindre skadligt för miljön och är lite stabilare och utan minneseffekt (dvs kan laddas oavsett om det är tomt eller halvfullt)

Bladen /skärhuvuden
På våra maskiner kommer du aldrig se ett skärhuvud av plast, de är av metall och alla huvuden är faktiskt handslipade för att att varje huvud skall vara optimalt. Bladet är sylvasst och ligger exakt dikt mot huvudet. (Därför är det extremt viktigt att man emellanåt smörjer med olja!) Huvudena är tillverkade av 100% högkvalitativt rostfritt stål.

Jag har en gammal Moser 1400 från 70-talet, passar de nya skären?

Ja det gör de faktiskt. Det är faktiskt samma fästen och samma typ av maskin då som nu. De flesta maskinerna är gjorda så de skall hålla länge (om man sköter dem noga dvs)

Vad är det som räknas som intimprodukter?

Produkter som används på eller i kroppen räknar vi till intimprodukter. Några exempel är trimmers, rakapparater, rakhyvlar och hårborstar. En hårfön räknas inte som intimprodukt då den inte används i nära anslutning till kroppen.

Jag funderar på en av era "mini-trimmers" - Funkar de till hår också?

Ja, absolut. Men tänk på att det är ett mindre skär och lite mindre motor om du har grovt hår på huvudet (eller på hakan) Vi brukar dock rekommendera att man köper en "stor" maskin om man skall raka huvudet regelbundet, detta främst för att de orkar lite mer och dessutom är det ett bredare skär som tar mer för varje "drag" du gör på huvudet. Men vill också säga att vi har många kunder som är supernöjda med sin skäggrtimmer som chomestyle mini/li+pro mini