Varför hårtork?

Vad ska man egentligen med en hårtork till? Det låter säkert som en lite dum fråga för många. En hårtork eller hårfön använder man för att torka till sitt hår på ett bra sätt – så att man kan få en fin och luftig frisyr. Men nu är det ju så att förvånansvärt många inte använder sig av en hårtork/hårfön, utan nöjer sig med att torka håret med en handduk. Snabbt och enkelt förvisso,…

Vilken plattång skall du ha för ditt löshår?

Om du har satt i löshår för första gången så brukar det bara ta ett par dagar innan frågan kommer upp, "Vilken plattång skall jag använda nu när jag satt in en hårförlängning"? Det finns mycket produkter som är anpassade just för löshår, skall du köpa schampoo så skall du undvika schampoon med sulfater i och det gäller egentligen alla produkter du skall ha i när du har löshår. Så med andra ord, köp enb…

Inte bara för skägget och håret på huvudet

Hårtrimmers och skäggtrimmers används av många människor runtom i vårt avlånga land – kanske också av dig? Deras användningsområden är också väldigt självklara och framgår redan av namnen. En skäggtrimmer är till för att trimma skägget med, medan en hårtrimmer är tänkt för håret där uppe på skallen. Men man ska aldrig lita för mycket på vad namnet säger om en produkt – de oftast…

Frisyr med hårtrimmer?

Om du hör ordet ”hårtrimmer” så är chansen stor att du tänker på korta snaggade frisyrer, frisyrer som inte är så avancerade och väldigt lätta att underhålla. De flesta som skaffar sig en hårtrimmer gör det nog också med tanke på att de vill ha en enkel kort frisyr som de kan ta hand om själva, utan att behöva gå till frisör eller ta hjälp av någon närstående. Men du är faktiskt inte begränsad till…

Bli kreativ med skägget!

När det gäller skägg så är det ju så att det inte handlar om att ha eller inte ha. Tvärtom är vi skäggbärare medvetna om att det finns många olika stilar och alternativ att välja mellan. Även om de flesta av oss kanske är tveksamma till ett riktigt Franz Josef-skägg så behöver du ju inte vara så extrem. Det finns många mer diskreta skägg-stilar att välja mellan, stilar som gör att ditt skägg ser bättre ut. Många av…

Batteri eller sladd?

Både när det gäller hår- och skäggtrimmers finns det en viss sak man måste förhålla sig till: ska den trimmer man köper använda sig av batterier, eller ska den få ström från en sladd? Om du tror att svaret är självklart, en som du kan använda utan sladd, så behöver inte det nödvändigtvis vara den bästa lösningen, utan det kan hända att det faktiskt är vettigast att köpa en som kräver sladd i vägguttag vid…

Strigel – ett måste till rakkniven

Det är inte skönt att raka sig om redskapen inte är tillräckligt skarpa, något som gäller både för rakkniv och rakhyvel. Rakhyvlar är relativt billiga, och där byter man helt enkelt när skärpan inte längre är den bästa. Men värre är det då med rakknivar. Dessa kostar ju betydligt mer än ett rakblad, och att helt enkelt byta ut dem när de börjar bli slöa är nog inte något som du gärna vill göra. Alternativet ä…

Håll din trimmer i gott skick!

Även om en sax eller rakkniv eller annat hårvårdsredskap är av absolut högsta klass så betyder det inte att du inte måste vårda den. Det är snarare tvärtom: om du köpt en dyr sax i frisörskvalitet så vill du väl att den ska vara i toppskick så länge som möjligt, med tanke på priset? Samma sak med en hårtrimmer eller skäggtrimmer. Det faktum att de, även utan vård och rengöring, kommer fungera bra betydligt längre &au…

Att välja & använda plattång

Hur svårt kan det egentligen vara att använda en plattång? Och hur svårt kan det vara att välja just rätt plattång? Om man ska döma av internet så är detta ett hett (inget skämt!) diskussionsämne. Eftersom plattänger är något som vi säljer så är det då givetvis viktigt för oss att informera om plattänger, vad du bör tänka på när du ska köpa en och hur du sedan använder den. Självklart vet vi att ni…

Att använda en hårtrimmer

En hårtrimmer är i teorin ett enkelt sätt att klippa sig på. Men ändå verkar det som om många är lite tveksamma till att skaffa sig en. Om du tittar runt lite på nätet så kommer du snabbat att upptäcka att det finns många som frågar kring hårtrimmers – kanske frågor som du själv har – speciellt vad gäller längd och hur man använder dem bäst. Ibland blir svaret på frågan ”hur klipper man sig bäst m…

Den klassiska rakningen – med rakkniv

På många sätt så borde egentligen rakkniven vara helt passé. För är inte en rakhyvel betydligt enklare att använda, och mer praktisk? För att inte tala om rakapparater och skäggtrimmers! Men ändå: trots att rakknivar är lite mer komplicerade och svåra att använda så är vi många som tycker att det är det enda riktiga sättet att raka sig på. Rakning med rakkniv är i det närmaste en konstart. Men låt inte det skrä…

Så fungerar frisörsaxarna

Frisörsaxar – kan det vara något? Är det inte lika bra att gå till frisören för att bli klippt? Frisörer har ju utbildning och erfarenhet, och inte kan det väl vara någon mening med att skaffa sig så pass avancerade saxar? Och förresten, vad är en frisörsax egentligen, och hur fungerar de? Detta är några av de frågor som många av er säkert ställer er när ni ser att vi säljer frisörsaxar, och därför ska vi nu f&oum…

Hur man fönar håret som ett proffs

Det är svårt att föna håret, men trots det är vi många som försöker ändå, med inte alltid helt lyckat resultat. Att vi ändå försöker beror självklart på att när det lyckas så blir håret helt fantastiskt. Grunden för ett lyckat resultat är att ge det tid. Bra hårföning är helt enkelt något som man måste låta ta den tid det tar, annars kan man lika gärna låta bli, för att uttrycka det b…

Hur du väljer rätt hårtrimmer

Idag finns många hårtrimmers att välja på. Vem som helst kan gå till närmaste el- och prylaffär och bara ta första bästa hårtrimmer som står på hyllan, ofta till ett betydligt lägre pris än vad bättre varianter kostar. Det finns goda skäl till att tänka till en extra gång innan du köper den där billiga trimmern, för funktionerna hos en proffstrimmer slår den billigare varianten med hästlängder. Så vad är…

Att tänka på när du lockar ditt hår

Att locka ditt hår är inte alla gånger det lättaste du kan göra, speciellt när du har lite ont om tid. Ibland måste saker och ting gå snabbare än vad du har tänkt dig och då är det kanske inte speciellt lämpligt att försöka få till de där lockarna du alltid tycker ser bäst ut. Faktum är att det inte behöver vara speciellt svårt eller för den delen ta speciellt lång tid. Har du bara de rätta verktygen kommer det gå…

Ta hand om din trimmer

Så sköter du din trimmer på bästa sätt Precis lika säkert som att solen går upp på morgonen och månen roterar kring jorden så behöver elektroniska och mekaniska saker underhållas för att fortsätta fungera som det är tänkt. En trimmer, oavsett om det gäller för hår eller skägg, kommer för eller senare att behövas tas om hand för att fortsätta fungera för alla de olika klippningar som du vant dig vid. Och det beh…